Av avfall Sverige utsedd till miljönär

Miljövänligt att reparera


Märkningen Miljönär-vänlig har tagits fram av expertorganisationen Avfall Sverige tillsammans med Sveriges kommuner för att underlätta för alla som vill laga, låna och återanvända. Målet är att minska mängden avfall och göra hållbar konsumtion till en god vana.
I Sverige är vi visserligen bra på att ta hand om det avfall som uppstår. Men vår höga konsumtion leder inte bara till enorma mängder sopor, det innebär också att vi förbrukar jordens resurser och energi i snabb takt. Miljöpåverkan är också stor, både när varor tillverkas och när de används.
Med sin Miljönär-vänliga märkning vill Avfall Sverige uppmärksamma alla de som bidrar till att vända trenden genom att ge produkterna ett längre liv och därmed banta soppåsarna.
Att reparera skor och på så sätt ge dem ett längre liv är något som vi skomakare genom tiderna alltid gjort. Att det sparar på miljön att laga är självklart och något vi är stolta över att kunna bidra med.

Varfö köpa dyra skor ?


Köper du billiga skor kommer du att plöja igenom ca 33 par skor på 20 år. Tänk er om 500 000 svenska män skulle köpa fem par kvalitetsskor istället för 33 par skitskor under 20 år. Mellanskillnaden är 14 000 000 par skor! Tänk er vilken miljöpåverkan samt de naturresurser som går åt för dessa skor.
 Ekonomi:
 Köper du 1 par á  4000.-  och reparerar dom för 1000.-
Har du dom i 10 år kostar det dig  410.-/År
 Samvete:
 Dessutom tillverkas de skor vi säljer av skinn och läder från djur i vår livsmedelsproduktion, garvade på Europeiska eller Nordamerikanska garverier med kontrollerade miljövänliga processer av hantverkare
med rimliga löner och bra arbetsförhållanden.
 Trivsel:
 På köpet får du skor som formar sig efter dina fötter med naturlig förmåga att andas och som är sköna att bära.
Skor du kommer att trivas i och vara välklädd med länge